AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Toklu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk kabinesinde görev alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni sistemin ilk Dışişleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu’nun ilçeyi gururlandırdığına işaret eden Toklu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Türkiye'nin ilk kabinesini açıklaması ile birlikte Alanyalılar olarak gururlandık.  Yeni kabinede tekrardan görev alan Alanya'nın ve Antalya'nın gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kabinede bulunması bizlere mutluluk verdi. Ülkenin önemli süreçlerinde karar mekanizması içeresinde olan ve tarihi kararlara imza atan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu yeni kabinede de yer aldı. Bu Alanya için ve Antalya için gururu verici bir olay. Bilindiği üzere AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren günümüze kadar 16 yıllık süreçte Alanyamıza, Antalya'ya ve ülkemize birçok yatırımlar yaptı. İnşallah bundan sonraki süreçte de Bakanımızın tekrardan göreve gelmesiyle birlikte ve vekillerimizin desteği ile yatırımlar devam edecektir. Biz bundan sonraki süreçte Alanya ilçe teşkilatı olarak sorumluğumuzun farkındayız. İnşallah bundan sonraki süreç Alanya'nın geleceği için Alanya'nın şahlanması için bir fırsat olacak." dedi.

KÜLTÜR TURİZM DEĞERLENDİRMESİ

Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un da turizmci olmasına değinen Toklu, "Dün akşam kabine listesi açıklandıktan sonra birçok turizmci telefondan ayarak veya mesaj atarak tebriklerini ilettiler. Sayın Bakanımız Mehmet Ersoy'un turizmin içinden gelmesi turizmcileri mutlu etti. Sayın bakanımız turizmin içinden gelmesi ve farklı kademelerinde iş kollarında bulunması sektörün hem sıkıntılarını bilen hem de sorunların çözümü noktalarında söz sahibi olan birisi. İnşallah turizm yeni kabine ile birlikte yeni sistemle birlikte nasibini alacaktır. Biz özellikle turizm sektöründe önümüzdeki süreçten umutluyuz. Turizmcilerden gelen tepkilerde bu doğrultuda. İnşallah sayın bakanımızla birlikte önümüzdeki süreçte turizm alanındaki sorunlarımız çözülecektir.” diye konuştu. 

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Kendisine yerel seçimlerde aday olup olmayacağının sorulması üzerine değerlendirme yapan AK Parti İlçe Başkanı Toklu, “İnşallah 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler.  Bu yerel seçimler öncesinde partimizin aday belirleme noktasında kriterleri parti büyüklerimiz özellikle 18 Ağustos'taki kongreden sonra bu süreci belirleyeceklerdir. Şimdi bu konuda bizim bir şey söylememiz doğru olmaz. Biz teşkilat olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.