Burak GÜL

Akdeniz EDAŞ Alanya Bölge Müdürlüğü ekipleri dün gece yaşanan şiddetli yağış ve fırtınalı hava nedeniyle yoğun mesai yaptı. Meteoroloji uyarılarını dikkate alan AKEDAŞ yetkilileri gece boyunca çalışacak personel sayısını iki katına çıkardı. 60 Kadar personeline Elektrik arızalarına müdahale için çalışmasının yanı sıra AKEDAŞ Bölge Müdürü Emin Şekeroğlu  da dahil olmak üzere şube müdürü ve mühendisler de sahada yer aldı. 

TERAS VE KALE’DE TELLER KOPTU

Gece yaşanan sıkıntıların en başında ise Seyir Terası Yolu’nda devrilen ağaçların elektrik direklerini devirmesi ve Kale Mahallesi’nde bir evin uçan çatısının elektrik tellerini koparması oldu. Seyir Terası Yolu’nda devrilen ağaçların neden olduğu kesintinin onarılması güçlükle yapıldı. Onarım sırasında yaklaşık 4 saat bölgeye elektrik verilemedi. Hava muhalefeti nedeniyle zorlukla yapılan çalışmaları yerinde inceleyen AKEDAŞ Bölge Müdürü Emin Şekeroğlu, Seyir Terası Yolu’ndaki çalışmanın ardından Kale Mahallesi’nde yaşanan arıza bölgesine gitti. 

PERSONELİME TEŞEKKÜR EDİYOR

Konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan AKEDAŞ Bölge Müdürü Emin Şekeroğlu, “Hava muhalefetinin bize zor bir gece geçirteceğini biliyorduk.. Bu nedenle personel sayımızı arttırdık ve mühendislerim ile birlikte bizde sahaya çıktık. Ancak dün gece biraz istisnai bir durum yaşandı. Fırtınanın şiddeti bir çok yerde aynı anda arızaya neden oldu. Arızanın tamiri de hava şartları nedeniyle zordu. Özellikle devrilen ağaçlar bize büyük zorluk çıkardı. Gece boyu azimli bir şekilde varını yoğunu ortaya koyarak çalışan tüm personelime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim