Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, sıkıntılı günler yaşıyor. Tıbbi cihaz ve malzeme temin ettiği kurumlara sağlıklı ödeme yapamayan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki bu sıkıntı, sağlık hizmetlerinin, sağlıklı şekilde verilememesine yol açıyor.

KAN SAYIMI YAPILAMIYOR

Özellikle kan sayım cihazı için gerekli tıbbi malzemeler konusunda önemli sıkıntıların yaşandığı Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde diğer pek çok alanda da ödeme sıkıntısı nedeniyle tıbbi malzeme alımlarındaki sıkıntının büyük boyutlara ulaştığı ifade ediliyor.

Ödeme sıkıntısından kaynaklanan bu aksamaların, tıp fakültesinde tedavi gören hastaları olumsuz etkilediği vurgulanırken, hastane yönetiminden bu konuya acil çözüm bulması bekleniyor.

FİRMALAR MALZEME VEREMİYOR

Hastaneye tıbbi malzeme temin eden firmaların alacaklarının biriktiği ve alacaklarını düzenli alamadıkları öne sürülürken, bazı firma temsilcileri, “Her ay düzenli almamız gereken alacaklarımızı tahsil edemiyoruz. Sözleşmelerimizde belirtilen meblağların çok çok altında tahsilat yaptığımız için bizler de tıbbi malzeme temin edip, hastanemizin ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldik. Bu sorunun biran önce çözülmesini bekliyoruz” şeklinde konuşuyorlar.