Takım olarak toparlandıklarını ve başarılı olduklarını söyleyen Emre Akbaba, "Yeni kurulan bir takım olduğumuz için çok kolay maçlar verdik. Bazen uyum sorunundan, bazen farklı nedenlerden. Ama şimdi toparladık. Son 3 haftadır galip geliyoruz. Şu an takım olarak durumumuz iyi. Oynarken zevk alıyoruz. İzleyenlere de zevk verdiğimizi düşünüyorum. Son 7 hafta için alabildiğimiz kadar puan alıp üst sıralarda bitirmeye çalışacağız" dedi.

'FERNANDES'E GOL ATTIRACAĞIZ'

Bir gazetecinin 'Vagner Love'un sakatlığı gol yollarında sorun yaratır mı?' sorusuna Akbaba, "Tabi ki Vagner Love bizim için çok önemli bir oyuncu. Şu an 15 golü var ve krallık yarışında da var. Fakat sonuçta biz takım olarak çok pozisyona giren bir takımız. Sanırım Vagner yerine Junior (Fernandes) oynayacak. Onu da pozisyonlara sokup gol attırmaya çalışacağız" diye yanıtladı. 

Sezon sonunda takımdan ayrılmayı düşünüp, düşünmediği sorusu üzerine Emre Akbaba, bu kararı sadece kendisinin veremeyeceğini, yönetimle konuştuktan sonra gidilmesi veya kalınması gerekiyorsa kalacağını söyledi. Emre Akbaba, milli takımda adının sıkça anıldığını fakat henüz forma giyemediği konusundaki soruya da, her Türk futbolcusunun milli hedefinin olduğunu ve bunun için kendisinin de çalıştığı cevabını verdi. 

'ALANYASPOR AİLEM GİBİ'

Bir gazetecinin 'Geçen yıl Antalyaspor'da fazla oynayamadın, Aytemiz Alanyaspor'da mutlumusun?' sorusu üzerine Emre Akbaba şöyle dedi:

"Geçen sene Antalyaspor'da 3'üncü haftada sakatlık geçirdim ve takımdan 1.5 ay ayrı kaldım. O beni biraz geriye götürmüş olabilir. Sonra devre arası da ayrıldım buraya gelmek için. Bu sene sezon başından itibaren devamlı oynamaya başladığım için ivme yakaladım. Aytemiz Alanyaspor benim ailem gibi. Burada iki şampiyonluk ve bir play off yaşadım, inanılmaz şeyler yaşadım. Bu sene de kümede kalmayı garantiledik diyebiliriz. Sonuçta Aytemiz Alanyaspor ile güzel bir geçmişim var. O yüzden Alanya benim için aile gibi."