AK Parti İlçe Teşkilatı'ndaki toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan Toklu, güne Dim bölgesindeki mahalle başkanlarıyla toplantıyla başladıklarını söyledi. Toklu, "Teşkilat içi çalışmalarımıza ağırlık verdik ve bölgesel mahalle başkanları toplantımızı bölge bölge gerçekleştiriyoruz.  Hafta sonu genel merkez gençlik kolları teşkilatımızın Alanya'da Akdeniz Bölge Toplantısı'nı gerçekleştirmek üzere bunun hazırlıklarıyla ilgili ilçe teşkilatı olarak fikir alışverişinde bulunduk.13 il gençlik kolları genel başkanımız Ahmet Büyükgümüş'ün ve il başkan yardımcılarımızın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ve bölge milletvekillerinin de katılacağı bir program düzenleniyor. Bu programa da Alanya olarak bizler ev sahipliği yapacağız. Pazar günü gerçekleşecek bu programda genel merkez gençlik kolları teşkilatımızın il başkanlarıyla istişaresi ve önümüzdeki süreçle ilgili durum değerlendirmesi yapılacak" dedi.

"ÖDENEK VAR, BİR SIKINTIMIZ YOK"

Alanya-Kargıcak arasındaki çevre yolunun ödenek olmadığı için yapılmadığı ve bu yola başlanıp başlanılmayacağı ile ilgili soruyu cevaplayan Toklu, "2021 sonuna inşallah özellikle ikinci etabın tamamlanmasıyla ilgili yol inşallah ulaşıma açılmış olacak. Burada yaklaşık 1-2 ay öncesi başlamış sıkıntılar vardı. Ödeneğimiz var. Bir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı.

"FİKİR AYRILIĞINA DÜŞTÜĞÜMÜZ KONULAR OLDU"

Alanya'daki caddelerin Alanya Belediyesi'ne devredilmesiyle ilgili AK Parti'nin mecliste çekimser oy kullandığı bu durumun Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel için manidar olup olmadığı sorulan Toklu, "Çekinceli olduğumuz konularda çekimser oy kullanmamız ittifak ruhunu zedeleyen davranışlarda bulunduğumuz anlamına gelmiyor. Daha önceki Alanya Belediye Meclisi'nde de fikir ayrılığına düştüğümüz konular da oldu. Bizim buradaki çekimser olduğumuz nokta caddelerde emekçilerin haklarını savunma adınaydı. Çünkü bu yol devrinin yapılması esnasında biz büyükşehir yetkililerinden bu vatandaşlarla ilgili net bir cevap alamadık. Burada da 200'e yakın emekçimiz var. Bunların aileleri var. Bu ailelerin mağdur edilmeyeceği ve büyükşehir çeşitli kademelerinde çalışmaya devam edecekleri söylemi bizi memnun ve tatmin eden bir açıklama değil. Çünkü büyükşehirin yetkileri Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar. Alanya'da çalışan bu vatandaşlarımızın Kaş'ta, Demre'de, Gündoğmuş'ta çalışması onların mağdur edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Bundan dolayı AK Parti olarak çekimser olduğumuzu dile getirdik. İnşallah burada çalışan vatandaşlarımız mağdur olmaz ve çalışmaya devam eder. Devir yapılırken personel devri yapılmadı. Sadece ana arterlerin devri yapıldı. Personelle ilgili inisiyatif ve yetki şu an büyükşehir belediyesinde. Bizlerin de isteği buradaki vatandaşların mağdur olmaması. CHP İlçe Teşkilatı'nın da bu konuda hassasiyet göstereceğini ümit ediyoruz" dedi.

1 OCAK'TAN İTİBAREN YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp ameliyatları ve onkoloji servisi için doktor atamaları konusunda girişimleri olup olmadığı da sorulan Toklu, "Geçtiğimiz günlerde Bakan Çavuşoğlu, rektör ve başhekimimizin bulunduğu bir toplantı gerçekleştirdik. Bunun neticesinde de 4.5 milyon bütçe onaylandı. 1 Ocak'tan itibaren kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili hizmet verilmeye başlanacak. Onkoloji alanıyla ilgili de hastanenin karşısındaki alanın tahsisiyle ilgili girişimlerimizi yaptık. Buranın tahsisini yaparak onkoloji merkezinin yapılmasını organize ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

"VİTES YÜKSELTECEĞİZ"

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kantinlerin kapalı olmasıyla ilgili kamuoyunun bilmediği bir şey olup olmadığı sorulan Toklu, "Kamuoyuna bilmediği bir şey yok. Tüm süreci aktarmaya çalışıyoruz. Biz eleştirileri aldık. Bunlara kulağımızı kapamadık. 3 Aralık'tan itibaren ihalemiz yapılacak. Kantinlerimiz yapılacak. 3 kantinimizin devri hastaneye yapılacak. Ardından iki kantinimizin daha ihalesi yapılacak. Geriye kalan bir kantinlik alanımızın da önümüzdeki dönemde tıp fakültesinden staja gelecekler için bir alan ayrılacak. Ocaktan itibaren hastane ile ilgili hiçbir sıkıntı duymayacağız. Ocaktan itibaren vites yükseltip onkoloji ile ilgili sadece Alanya halkına değil, Gazipaşa, Manavgat, tüm halkımıza en iyi hizmeti vermek için Çavuşoğlu, bölge milletvekilleri ve ilçe teşkilatı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz " ifadelerini kullandı.

HER ŞEY ŞEFFAF OLACAK

İlçe teşkilatı kongresinin ne zaman olduğu, tekrar aday olup olmayacağı sorulan Toklu, "Delege ile ilgili konuda şubattan itibaren çalışmalar başlayacak. İnşallah da mayıs ayı gibi Alanya'daki kongremizi yapacağız. Net takvim belli değil ama bizim öngörümüz mayıs ayı gibi olacak. Delegeleri hem seçim işleri başkanlığımız hem teşkilat başkanlığımız tarihlerini bildirerek şeffaf bir şekilde mahallelerde yapacağız. 425 delegemiz var. Delegeleri üyeler belirleyecek. Tüzük gereği belirlenmiş doğal delegelerimiz var. Diğer delegelerimizi üyelerimiz şeffaf bir şekilde seçip ardından da kongreye gideceğiz" dedi.