Listede ilk sırayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu alırken, ikinci sırada Mustafa Köse, üçüncü sırada Sena Nur Çelik ve 4'üncü sırada İbrahim Aydın açıklandı. Merakla beklenen listede ise ilginç detaylar göze çarptı. 

ÇAVUŞOĞLU SÜRPRİZİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun aday adaylığı başvurusu yapmasına rağmen listede olmayacağı düşünülüyordu. Bakan olması için milletvekili olmaması gereken Çavuşoğlu'nun milletvekili listesinde yer alması "Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı mı?" sorusunu akıllara getirdi. 

SENA NUR ÇELİK BEKLENDİĞİ GİBİ

Alanya'nın adayı olarak gösterilen Sena Nur Çelik listede 3'üncü sırada yer aldı. Çelik'in sıralamadaki yeri liste açıklanmadan önce yapılan yorumlarla benzer doğrultuda gerçekleşti. Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte listedeki ikinci Alanya adayı oldu. 

MHP'li ÇELİK DE AK PARTİ LİSTESİ'NDE 

Geçtiğimiz dönemde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan Kemal Çelik AK Parti'nin Antalya Milletvekili Aday Listesi'nde 6'ncı sırada yer aldı. 

GÖKÇEN ÖZDOĞAN ENÇ YOK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte SGK Alanya Binası'nın açılışına katılan ve Bakan Çavuşoğlu'nun övgüler ile bahsettiği AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'te listede yer almadı.

AK Parti Antalya Milletvekili Aday Listesi

1-Mevlüt Çavuşoğlu

2-Mustafa Köse

3-Sena Nur Çelik

4-İbrahim Aydın 

5-Atay Uslu

6-Kemal Çelik

7-Gülçin Özboz

8-Seyit Emre Göyük

9-Ercan Mektaplioğlu

10-Mustafa Erkan 

11-Hasan Hüseyin Cengiz 

12-Esma Balaban Karacan 

13-Hasan Demir 

14-Ömer Akbaş

15-Canbey Çetin 

16-Hasan Kerem Ünsal

Alanyalı diğer aday adayları Hüseyin Güney, Abdullah Öztürk, Hüsnü Akçalıoğlu, Nurettin Uludağ, Necati Yıldırım, Ömer Kocaman, Övünç Özkan, Mine Karagöz, Erdinç Hakan Koşmaz, İsmail Yıldız, Hasan Murat Diler, Sibel Kurtoğlu Yıldırım, Durali Şener, Yusuf Uzun, Mustafa Akçocuk listeye giremedi.