Ahmet TUNÇ

Alanya’da her kesimin saygı duyduğu isimlerden biri olan ve son olarak Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan Hasan Murat Diler, Ak Parti Genel Merkezi’nin vereceği kararı bekleyen aday adaylarından.

SİYASET AKADEMİSİ İLE DİKKAT ÇEKTİ

Alanya’da inşaat sektörü ile ilgilenen ve başarılı projelere imza atan Hasan Murat Diler, Ak Parti Genel Merkezi’nin düzenlediği Siyaset Akademisi ile dikkatleri üzerine çekti. Diler, en yüksek katılımın olduğu son dönemde Siyaset Akademisi’nde Antalya birincisi, Türkiye üçüncüsü olarak dikkatleri üzerine çekti. Siyaset Akademisi’nde Alanya ve Antalya’nın en başarılı sonucu elde eden Hasan Murat Diler, bu başarının ardından partinin üst düzey yöneticileri ile de diyaloglarını geliştirdi.

SİYASET AKADEMİSİ’NİN AMACINA UYGUN ADAY

Partisi’nin vereceği her karara razı olduğunu belirten Hasan Murat Diler, “Siyaset Akademisi’nin en büyük amacı siyasete yeni yüzler kazandırmak. Akademi’de başarılı olanlara partimizin genel merkezi büyük önem veriyor. Genel Merkezimizin vereceği her türlü karara saygılıyım. İlk 16’da değil ilk 16 bin’de olsam da partimin her zaman emrindeyim” diye konuştu.

MÜTEVAZİ KİMLİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Alanya’da yardımseverliğiyle de tanınan, siyasetin yanı sıra iş dünyasında da adından söz ettiren Hasan Murat Diler, bir dönem Alanyaspor’da da aktif olarak yöneticilik yaptı. Diler, sadece Ak Parti’den değil, her partiden kişilerle kurduğu dostluklarla ön plana çıkıyor. Mütevazi kişiliği ile de bilinen Diler ile ilgili, “Ak Parti’nin sürpriz adayı olabilir” yorumları yapılıyor.