Burak GÜL

Yerel seçimler için geri sayım başlamasına rağmen yaşanan belirsizlikler partilerin de elini kolunu bağladı. En çok merak edilen konulardan biri de AK Parti ve MHP arasında sürdürülen ittifak görüşmelerinden çıkacak sonuç. Belirsizlik nedeniyle her geçen gün kulislerde yeni iddialar gündeme geliyor. Son olarak AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’nun yerine bir süredir basın açıklamalarını Başkan Vekili Mehmet Ali Kiriş’in yapması “Toklu istifasını verdi.” Şeklinde yorumlanmıştı. Ancak Mustafa Toklu’nun bir süredir izinli olduğu ortaya çıktı. Şimdi ise gündeme gelen bir iddiaya göre AK Parti İlçe Teşkilatı, Alanya’da ittifak istemediklerine yönelik dosyayı Ankara’ya götürdü. 

AK PARTİ TABANI DA İSTEMİYOR

Dosyada Alanya’da ittifak yapılmaması talebi bulunduğu ve ittifakın Alanya’daki AK Parti seçmeni tarafından olumlu karşılanmadığı yönünde ifadelerin yer aldığı iddia edilirken. İlçe teşkilatı tarafından yapılan araştırmada parti tabanının “Genel seçimlerde birinci çıktığımız ilçede neden aday çıkarmıyoruz?” Sorusunun ön plana çıktığı öne sürüldü. 

BAKAN’DA ADAY GÖSTERİLMESİNDEN YANA

Alanya’nın en önemli siyasi figürü Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da genel merkez düzeyinde yapılan görüşmelerde ittifak karşıtı görüş bildirdiği iddialar arasında yer aldı. Çavuşoğlu’nun AK Parti’nin güçlü olduğu bir ilçede aday göstermesi yönünde fikir verdiği kulislerde konuşulan bir diğer konu. 

TÜREL İTTİFAK YANLISI

Ancak AK Parti kanadında ittifaka karşı olanların yanı sıra ittifak yanlısı olan kesimde var. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de Antalya’da ve akabinde Alanya’da ittifak yapılması yönünde görüş bildirdiği öne sürüldü. Türel’in bu düşünceleri “Antalya’da seçime daha güçlü girebilmek için ittifak istiyor.” Şeklinde yorumlandı. 

İZİN İTTİFAK SONUCUNA HAZIRLIK MI?

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’nun bu denli önemli seçim öncesi süreçte izne çıkması ise akıllara soru işareti getirdi. Toklu’nun ittifak olmaması durumunda aday olacağı bu nedenle de parti adına açıklamaları Başkan Vekili Mehmet Ali Kiriş’in yaptığı görüşü ortaya çıktı. Eğer ittifak olur ise de Toklu görevine devam edecek. 

Editör: TE Bilisim