İbrahim İPBÜKER

2109 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimlerde kimi aday göstereceği en çok merak edilen AK Parti’de aday adayları için müracaat süreci dün başlamıştı. 12 Kasım tarihine kadar devam edecek sekiz günlük sürecin ilk gününde, belediye başkan aday adaylığı için hiçbir ismin müracaat etmemesi dikkat çekti.

ÇAVUŞOĞLU BEKLENİYOR

Siyasi kulislerde, AK Parti’nin Alanya Belediye Başkan Adayı’nın belirlenmesinde en büyük faktör olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gösteriliyor. Parti tarafından yaptırılan anketler ve parti tabanının görüşleri de alınarak tespit edilecek isimle ilgili son sözü Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun söyleyeceği ifade edilirken, mevcut İlçe Başkanı Mustafa Toklu ile eski belediye başkanı Hasan Sipahioğlu isimlerinin ön plana çıktığı vurgulanıyor.

HERKES MERAKLA BEKLİYOR

Aday adaylığı müracaatı başvurularının başlamasına rağmen ilk gün hiç kimsenin müracaat etmemesi, Alanya kamuoyundaki merakı daha da arttırırken, önceki seçimlerde çok sayıda aday adayının başvurduğu günlerin artık AK Parti için de geride kaldığı vurgulanıyor.