Ebeveynlere yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları ile farkındalık yaratmak amacıyla ALKÜ İle Alanya Kaymakamlığı Soysal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Aile Üniversitesi” projesi için açılış kokteyli düzenlendi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO Turizm MYO Binasında düzenlenen açılış programına; ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, AHEP Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duru Öner, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Alanya İlçe Müftüsü Mustafa Topal, ALTİD Başkanı Burhan Sili, dernek başkanları, akademisyenler ve Aile Üniversitesi’nin ilk öğrencileri katıldı. Yoğun programı nedeniyle projenin açılış kokteyline katılamayan Alanya Belediye Başkanı Âdem Murat Yücel ise programa daha sonra katılım göstererek, Rektör Pınarbaşı’na ve projede emeği geçenlere hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

ÜNİVERSİTE OLARAK SOSYAL

PROJELERE DEVAM EDECEĞİZ

Projenin hayata geçirilmesi ile ilgili düzenlen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ailenin toplumun en önemli unsuru olduğunu vurgulayarak; “Sağlam aileler sağlam milletleri oluşturur. Bizler tarih boyunca güçlü aile yapısıyla öne çıkmış bir milletiz. Bu bağlamda toplumumuzun yapı taşı ailelerimiz için Sosyal Hizmetler Müdürümüz tarafından getirilen bu proje bizi ziyadesiyle heyecanlandırdı. Çok olumlu karşıladık ve seve seve kabul ettik. Üniversite olarak bu projeye biz ev sahipliği yapıyoruz. Proje süresince öğretim üyelerimiz ailelerimize çeşitli konularda dersler verecekler. Sayın Müftümüz de bizi kırmayarak projeye dahil oldu ve ders de verecek, kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu tip sosyal projelerin üniversite olarak yapılmaya devam edileceğini ifade eden Rektör Pınarbaşı; konuşmasına şöyle devam etti: “ Çünkü biz üniversiteyi sadece öğrencilere ders veren yer olarak görmüyoruz. Üniversiteler aynı zamanda topluma da sosyal alanlarda bir şeyler katmak zorundadır. O yüzden bu tip projeleri önümüzdeki dönemlerde gerek öğrencilerimiz gerekse de Alanya halkımız için sıklıkla gerçekleştireceğiz.”

 Rektör Pınarbaşı, emeği geçenlere ve projeye katılan tüm ailelere teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi.

AİLE ÜNİVERSİTESİNE

 KATILIM ÜCRETSİZ

Sözlerine “Aile Üniversitesi” projesine verdiği desteklerden dolayı Rektör Pınarbaşı’na teşekkür ederek başlayan Alanya Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Ahmet Çelik ise, ders içeriklerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca Çelik, Aile Üniversitesi projesinde kursiyerlere ders vermeyi kabul eden akademisyenlere de özellikle teşekkür etti. Ebeveynlere de seslenen Çelik, “Üniversitemiz sertifikalı ve ücretsiz olup Aile Üniversitesine başvurular Alanya Sosyal Hizmet Merkezi tarafından alınmaktadır. Üniversitemize katılımda herhangi bir mezuniyet şartı bulunmamakla birlikte 18 yaş üzeri herkes katılımcı olabilmektedir” bilgilerine yer verdi.

ALANYA’DA İLK VE TEK

OLMASINI ÖNEMLİ BULUYORUM

Ardından söz alan Alanya ilçe Müftüsü Mustafa Topal da “Aile üniversitesi” gibi bir projenin içinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; “Ailenin üniversite seviyesinde önemsenmesi ayrıca mutluluk verici. Alanya’da ilk ve tek olmasını da önemli buluyorum.” dedi. Topluluğun temelinin aile olduğunu ifade eden Topal, bütün canlıların varlıklarını sürdürebilmesinin aile güçlerine bağlı olduğunu dile getirdi. “Toplumumuzun sağlıklı bir şekilde varlığını sürdürebilmesi, millet olarak varlığını sürdürebilmesi için sağlıklı aileler mecburidir. Bu sebepledir ki bu seviyede aileye önem verilmiş olması hakikaten bizleri çok mutlu etmiştir.” diyerek sözlerine devam eden Topal; “İnşallah bundan sonraki aile üniversitesi çalışmalarında da beraber olacağız.” sözleri ile konuşmasına son verdi. Uzun görüşmelerin ardından ALKÜ’de hayat bulan “Aile Üniversitesi” projesi cumartesi- pazar ve pazartesi- perşembe günleri olmak üzere iki ayrı gurup olarak üç haftalık periyotlarla devam edecek.

ALKÜ Öğretim Üyelerinin eğitim vereceği projede; Yrd. Doç. Dr. Ercüment Okutmuş Aile Bütçesi, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Avsallı Aile Hukuku, Yrd. Doç. Dr. Engin Üngören Girişimcilik, Yrd. Doç Dr. Zuhal Gökdemir Ebeveyn Çocuk İlişkisi ve İletişim, Prof. Dr. Bülent Tasbaş, Yrd. Doç. Dr. Durkadın Demir Ekşi, Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Savaş Aile Sağlığı ve Alanya İlçe Müftüsü Mustafa Topal Manevi Değerler konularında bilgiler verecek.