Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ve 1 Kasım'da belediye arkasında oluşturulan sempozyum alanında başlayıp 7 ülkeden 9 sanatçının katıldığı 13'üncü Alanya Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu sona erdi. Yaklaşık 1 ay boyunca heykeltıraşlar ahşaptan 9 heykel yaptı. Yapılan heykellerin ilçenin çeşitli yerlerinde sergileneceği belirtildi. Sempozyuma, Türkiye, Bulgaristan, Güney Kore, Kostarika, Meksika, Rusya ve Ermenistan'dan 9 heykeltıraş katıldı. Sanatçılar, jüri üyelerinin belirlediği eserleri tasarladı.

 2004 yılından bu yana gerçekleştirilen sempozyumlarla Alanya'ya 127 sanat eseri kazandırıldı. Yıllar arasında taş heykel ve ahşap heykel olmak üzere 2 kategoride heykeller yapılıyor. Bu yıl taş oymacılığı yerine ahşap oymacılığı yapılan sempozyumda, sanatçılar seçici jüri tarafından belirlenen sanat eserlerini, ahşap üzerine yonttu. Ortaya çıkan erserler, Alanya'da hazırlanmakta olan heykel parkına, park tamamlandığında ise Sempozyum Komitesi ve Alanya Belediyesi tarafından belirlenen alanlara yerleştirilecek.

ÇAĞDAŞ SANATI ÖĞRETİYORUZ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 13 yıldır istikrarlı şekilde sürdürülen heykel sempozyumunun Alanya ile özdeşleştiğini söyledi. Bu süreçte şehre sanatla ilgili bilgiler ve nitelikli çağdaş sanat eserleri kazandırdıklarını belirten Yücel, "13 yıldır bu etkinliği başarıyla gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sanat bir ülkenin en önemli gelişmişlik göstergesidir. Heykel sanatı da bizim önemsediğimiz sanat dalı. Heykel Sempozyumu'nun kalitesini yükselterek 13 yıldır devam etmesi, Alanya halkının sanata olan ilgisini ve verdiği değeri ortaya koymaktadır. Alanya'nın sanatla özdeşleşmesini ve büyük bir açık hava müzesi haline gelmesini istiyoruz" dedi.