Yanar, açıklamasında şunları söyledi: “Önceki günlerde bir yerel televizyon kanalına çıkan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, odaya bir hizmet aracı alacaklarını bu aracı da aidat tahsilatlarında kullanacaklarını ifade etmişti. Bu açıklamanın yapıldığı sıralarda oda yönetiminin resmi gündeminde böyle bir husus bulunmamaktaydı. Daha sonraki bir yönetim toplantısında konu yönetime getirilmiş olup Sayın Başkanın dediği şekilde bir oylama sonucu bulunmamaktadır. Buna tüm yönetim kurulu üyeleri de şahittir.

Üyelerimiz istedikleri taktirde ödemelerini banka üzerinden bulundukları yerden yapabilmektedir. Kredi nedeniyle ödeme yapacak üyelerimiz ise zaten diğer işlemler için ve banka için şubelere gitmektedir. Elbette ki sadece aidat ödemek isteyip şehir merkezine kadar gelemeyecek durumda olan esnafımız da vardır. Ancak bu kadarlık bir iş hacmi için bir aracı satın alıp bu aracın sabit giderlerini odaya yani esnafımıza yüklemek tarafımızca uygun bulunmamaktadır. Bu tahsilatlar henüz çok kısa bir süre önce ısrarla karşı çıkmamıza rağmen alınan başkanın makam otosu kullanılarak da yapılabilecektir. Bu satın alma işleminin arkasından bir personel ihtiyacı daha mı oluşturulmaktadır, o da merak konusudur.

Aklı başında hiçbir yönetici odanın üyelere yapacağı hizmete karşı çıkmaz. Çünkü bilir ki bir gün bu karşısına çıkarılacaktır ve zira oraya seçilme sebebi zaten üyeye hizmettir. Ancak devletin tüm birimlerinin kemer sıktığı, belli ölçüde makam aracı alma yasağı getirildiği, esnafın çok zor günlerden geçtiği şu günlerde makam aracı almak, çok kısa bir süre sonra bir binek oto daha almak israftır. Bizler bu görevlere esnafa hizmet etmek ve güçlükle ödeyebildikleri aidatlardan oluşan bütçedeki kör kuruşun takipçisi olmak için de seçilmiş bulunuyoruz. Amacımız ALESO’yu tartışılır hale getirmek değil. Sürekli polemikler yaratıp kişi ya da kurumları zedelemek hiç değil. Zira biz oda başkanının her yaptığını basın önünde eleştirmiyoruz. Hatta yönetimde uyarılarımızı dikkate aldığı sürece hiç eleştirmeme arzusundayız. Çünkü zaten sıkıntılar içinde kıvranan esnafımızı kısır çekişmelerle meşgul etmek istemiyoruz. Ancak sayın başkan kimseye danışmadan, katılımcılıktan uzak kararlar alarak yönetme anlayışından vazgeçmiyor. ’’Altıyı buldum mu istediğimi yaparım’’ sözünün sahibidir. Yanlış kararları kendisine söylenince de gerçekleri basın açıklamasında olduğu gibi çarpıtmayı tercih etmektedir.

Şimdi soruyoruz: Esnafımızın ve ülkemizin yaşadıkları onca güçlükler ortada iken 3 ay içinde 2 binek otomobil satın almak doğru mudur, bu bir israf değil midir? Makam aracınızı oda hizmetleri için de değerlendiremez miydiniz? Önceliğiniz esnaf olsa aslında önce hizmet aracı almanız çok ihtiyaç olması halinde (ki bizce gereksiz) makam otosunu gündeme getirmeniz gerekmez miydi? Takdir tabii ki değerli esnafımızın ve kamuoyunundur.” (Haber Merkezi)