Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi kuruluşu resmi gazetede yayınlanması tüm ilçede olduğu gibi ekonomi ve iş dünyasında sevinçle karşılandı. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, hedef koydukları Manavgat Üniversitesi yolunda adım adım ilerlediklerini belirterek ikinci fakültenin kurulması ile üniversiteleşme yolunda büyük bir mesafe kat ettiklerini söyledi.

 EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

MATSO tarafından geçen yıl yaptırılarak hizmete giren MATSO Manavgat Turizm Fakültesi'nin ardından Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi kurulması ilçede ikinci fakültenin açıldığını kaydeden Boztaş, “ Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nin kurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Fakültenin, atıl durumda olan ve Manavgat Belediyesi tarafından Akdeniz Üniversitesi (AÜ)'ye devredilen hastane binası tamamlanıncaya kadar MATSO olarak yaptırmış olduğumuz Turizm Fakültesi binasında hizmet vermesi planlanıyor” dedi.

Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi kurulması nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür eden Boztaş,  başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve bakanlar kurulu, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’na, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mustafa Ünal'a, tüm milletvekillerimize, Kaymakamımız Sayın Nazmi Günlü’ye, Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen’e, Dekanımız Prof. Dr. Sayın Hacer Bakır Sert’e ve tüm emeği geçenlere Manavgat İş dünyası adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin açılması sırasında idari kadrosunun ataması konusunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun özel ilgilenerek kadro tahsisini çözdüğünü hatırlatan Boztaş,  kadro tahsisi yapılmasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun çok emeği oldu. Üniversite olma yolundada sayın bakanımız bize destek veriyor.  Sayın bakanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Manavgat Belediye Meclisi tarafından Belediye Hastanesi inşaatının Akdeniz Üniversitesine devredildiğini hatırlatan Başkan Boztaş, “Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen ve meclisine teşekkür ediyoruz. Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ilerleyen süreçte  inşaatın tamamlanması ile oraya taşınacak. Ayrıca oraya bir fakültemiz daha açılacak” dedi.

 MANAVGAT’I ÜNİVERSİTE ŞEHRİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

Manavgat’ı üniversite şehri yapmak amacıyla çaba gösterdiklerini kaydeden Boztaş, Manavgat’ın hayali olan fakülteyi 10 gibi kısa sürede tamamlayarak ilçemizin ilk fakültesini ilçemizin hizmetine sunmuştuk. Bugün itibari ile Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin kuruluşu resmi gazetede yayımlanarak ikinci fakültemizde açıldı” dedi. 

İlçede 10 yılda 25 bin öğrenci hedefi koyduklarını hatırlatan Başkan Boztaş,  bu doğrultuda çalıştıklarını ifade etti. Manavgat Belediyesi tarafından Belediye Hastanesi inşaatını Akdeniz Üniversitesine devredildiğini hatırlatan Boztaş, “Burada 2 tane blokumuz var. Bir proje çalışması yapıldı iki tane girişle iki tane ayrı fakülte olabilecek noktaya geldi. Ortadaki blok dekan ve idari binalar, yandakilerde diğer fakülteler olmak üzere biz 3 fakülteyi burada yaptıracak noktaya geldik. Manavgat’a üniversiteyi istiyoruz.  İlçeye Üniversitenin kurulması ile sosyal ve kültürel yönden çok katkı sağlamamasının yanı sıra ilçeye ekonomisine de katkısı olacaktır” diye konuştu.