31 Mart Yerel Seçimleri öncesi gündemi de değerlendiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Biz bu konuda, her 2 parti de genel başkanlarımızın ve genel merkezlerimizin kararına uyacağız. Şuan henüz netleşmiş bir şey yok" ifadelerini kullandı.

“HERKESİN KENDİ TERCİHİ”

15 yıl boyunca birlikte siyaset yaptığı, Konaklı Eski Belediye Başkanı ve Alanya Belediye Meclis Üyesi Abdullah Sönmez'in İYİ Parti'den aday gösterilmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Yücel, "Sağ olsun Abdullah Bey'le 15 yıllık siyasi arenada beraber olduğumuz arkadaşımız. Bu onun şahsi düşüncesidir. Almış olduğu kararın kendisine, ailesine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. O kendi yolunu çiziyor, siyasi kariyerine gidiyor. Bize de hayırlı uğurlu olsun demek düşer" dedi.

“BÖYLE BİR KONUŞMA YAPAN OLMADI”

Bazı MHP'li belediye meclis üyelerinin istifa ederek Abdullah Sönmez'le hareket edeceği iddialarıyla ilgili doruyu yanıtlayan Yücel, "Herkesin siyasi görüşüne, bundan sonraki birlikte olacağı arkadaşlarına, edeceği, alacağı kararlarına saygı duyuyoruz. Bana şuana kadar bu yönde bir bilgi gelmedi. Böyle bir karar varsa da kendilerine saygı duyarız. Başarılar dileriz.  Bugüne kadar da vermiş oldukları hizmetlerden ve desteklerden de kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah yollarını açık etsin" dedi.

“BAĞIMSIZ DAVRANAMAYIZ”

Kişisel görüşü olarak yerel yönetimde ittifakın doğru olup olmadığı sorulan Yücel, "Bunla ilgili bir yorum yapmam henüz erken. Bunu genel başkanlarımız nezdinde partimiz bir açıklama yaptığı zaman bunları sizlerle paylaşırız.  Ama biz her partinin emek veren, her siyasetçiye saygı duyuyoruz. Ama bizim bağlı olduğumuz siyasi partilerimizde böyle bir karar alsa da, biz kendimiz bağımsız değiliz,  partimize bağımlıyız. Alınan bir karar varsa, sonuçta ülkemizin menfaatine ve milletimin faydasına ise mutlaka bu karara uyarız" dedi.

Editör: TE Bilisim