İbrahim İPBÜKER

Alanya Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu ilk günden beri doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar Alanya’nın her bölgesine hizmet götüren Adem Murat Yücel, verdiği sözleri fazlasıyla yerine getirdi.

DEV SALONLAR KAZANDIRDI

Alanya’nın her bölgesine çok amaçlı dev salonlar kazandıran Başkan Yücel, ilk olarak Kestel Mahallesi’nin ihtiyacı olan düğün salonunu hizmete soktu. Demirtaş Mahallesi’ne de çok amaçlı düğün salonu ve kültür merkezi kazandıran Başkan Yücel, önümüzdeki hizmet döneminde Konaklı ve Mahmutlar mahallerine de dev salonlar kazandıracak.

TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLDÜ

KONAKLI Mahallesi Ketir Mevkii'ne projelendirilen Konaklı Kültür Merkezi tamamlandığında her türlü kültürel aktivitenin düzenlenebileceği, gelenek ve göreneklerin yaşatılabileceği çok amaçlı bir konsepte sahip olacak. Projesi hazırlanan Kültür Merkezi'nde 1200 kişilik ana salonun yanı sıra yemekli düğün, nişan, toplantı, konser, kermes, eğitim çalışmaları gibi tüm aktiviteler de düzenlenebilecek. Merkezde ayrıca küçük çaplı etkinlikler için de daha küçük bir toplantı salonu ve kütüphane yer alacak. Ana binada bulunan mutfak, mescit, gelin damat hazırlık odaları, salonun dışında bahçede yapılacak etkinliklere de hizmet verebilecek şekilde planlandı.  Ayrıca bahçede çocuk oyun grupları, çocuklar için eğlence alanları ve aileler için oturma alanları yer alacak. Bodrum kata ve alanın girişine planlanan otopark ise davetlilerin park ihtiyacını karşılayacak.

MAHMUTLAR’A DEV SALON YAPILACAK

Alanya'nın nüfus yoğunluğu bakımından en büyük mahallesi olan Mahmutlar'a düğün salonu ve kültür merkezi yapılıyor. Projenin Türk Mimarisinin modernleşmesi,  avluda sosyal hayatı yaşatan bir proje olduğunun altını çizen Başkan Yücel,  doğal hayat ile mekan bağlantılarının büyük bir titizlikle yansıtıldığı dev kültür merkezi ve düğün salonunu 2019 yılında Mahmutlar halkının hizmetine sunacaklarını belirtti.

LED SERTİFİKALI VE  EKOLOJİK BİNA

Alanya’nın ekolojik şartların uygun olarak hazırlanan projede, gelin odası, konferans salonu,mescit,nikah salonu ve dükkanlar yer alıyor. Sıcak giriş, sanatçı girişi ve avlulu yapı özelliği ile bölgenin en kapsamlı düğün salonu ve kültür merkezi olmaya aday merkez LED sertifikalı ve ekolojik bina özelliği ile de göz kamaştırıyor.