Geçen hafta başlayan kongre sürecini değerlendiren Toklu, ilçe başkanlığa tekrar aday olup-olmayacağı ile ilgili soruya, “cevap vermek için daha erken” dedi.

AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı haftalık yönetim kurulu toplantısını İlçe Başkanı Mustafa Toklu başkanlığında gerçekleştirdi. Geçen hafta delege seçimleri ile başlayan kongre sürecini ve gündeme dair diğer konuları değerlendirdiklerini belirten ilçe başkanı Toklu, “yönetim kurulu toplantımız da geçen haftanın değerlendirmesi ve önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulunduk. Geçen hafta AK Parti İlçe Teşkilatı olarak olağan kongremizin sürecini başlatmıştık. 4 mahallemizde Tosmur, Kestel, Kargıcak ve Demirtaş Mahallelerimiz de delege seçimlerimizi, sandığımızı koyarak gerçekleştirdik. Bu hafta da inşallah geriye kalan mahallelerimizi tamamlayarak delege seçimlerimiz tamamlamış olacağız. Cuma ve cumartesi günü gerçekleşecek olan delege seçimlerimizin ardından delege listemiz hazırlanmış olacak. Delege listelerindeki isimleri üyelerimizin önüne sunarken elimizden geldiği kadar partimizin tüm kesimlerini kapsayarak oluşturmuş olduğumuz komisyon çerçevesinde listemizi oluşturuyoruz ve üyelerimizin huzuruna sunuyoruz dedi.

CUMARTESİ GÜNÜ MERKEZ MAHALLELER

Cumartesi günü merkez mahallelerin delege seçimlerinin yapılacağını belirten Toklu; ”Cumartesi günü de merkez mahallelerin seçimlerini ilçe teşkilatımız da yoğun bir katılım ile il teşkilatımızdan da katılım ile birlikte gerçekleştireceğiz. Oluşturulan bu delegelerde 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan ilçe kongresinde ilçe başkanını seçeceklerdir. Bu sürecin başta partililerimize ve Alanya’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Yine geçtiğimiz hafta sizleri Alanya’da iki organizasyona AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı olarak ev sahipliği yaptık. Siz basın mensupları da bu süreci yakından takip ettiniz ve kamuoyuna duyurma noktasında bizlere destek verdiniz. Sizlere de ayrıca teşekkür ederiz. Hem Genel Merkez Teşkilat Başkanımız  Erkan Kandemir ve yardımcılarının hem de Gençlik Kolları Genel Başkanı ve yardımcılarının Alanya’da yapmış olduğu bu programlar Alanya teşkilatı olarak bizleri onurlandırdı. İnşallah bu ve buna benzer organizasyonlara bundan sonraki süreçte de Alanya ilçe Teşkilatı olarak ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“CEVAP VERMEK İÇİN HENÜZ ERKEN”

Kongre de, ilçe başkanlığı için tekrar aday-olup olmayacağının sorulması üzerine Toklu, “Buna cevap vermek için henüz erken” dedi. Alanya’ya yapılacak sağlık alanındaki projelere de değinen Toklu, “ Eski Devlet Hastanesi binasının AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi) olarak değerlendirilmesi Sayın Bakan’ımızın Alanya ziyaretinde gerçekleştirmiş olduğumuz toplantıda gündeme geldi.  O gün yapılan istişareler sonucunda Alanya, Gazipaşa ve Manavgat’ında ihtiyacı olan özellikle bu bölgenin ihtiyacı olan AMATEM’in kurulması ile ilgili girişimlerimizi hızlandırdık. Eski Devlet Hastanesi’nin yerine hepinizin bildiği üzere o bölge revize edilerek yeşil alanları arttırılarak bir merkez haline getirilecek. Çağımızda maalesef uyuşturucu ve türevlerinin kullanımı ile ilgili özellikle gençlerin üzerinde yaşanan sıkıntılar var bu konuda ailelerimiz de mağdur oluyor, başta gençlerimiz ve kullanıcılar olmak üzere bu illetten kurtulmaya çalışan aileler olmak üzere tüm kesime hizmet verebilecek bir merkezin kurulması ile ilgili düğmeye bastık hem vekillerimiz hem sayın bakanımızın da girişimleri ile Alanya’mıza AMATEM kazandırılması ile ilgili süreci hızlandıracağız” dedi.