24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde aday adayı olacak devlet memurları yarın mesai bitimine kadar istifa etmek zorundalar.

GERİ DÖNEMEYECEKLER

Seçim için istifa eden memurun geri dönüşü için iki durum var.Birincisi kısıtlama olmaksızın göreve dönenler, ikinci durum ise göreve dönemeyecek olanlar. 

Yüksek mahkeme üyeleri, hâkimler, savcılar ve bu meslekten sayılanlar ile subay ve astsubaylar istifa sonrası tekrar görevlerine dönemezler. Bunların dışındaki unvanlarda görev yapan kamu personelleri görevlerine dönebilirler.
Seçim için istifa eden ve milletvekili olamayan memurların göreve geri dönüşleri ile ilgili hususlar 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun ek 7 nci maddesinde şöyle düzenlendi: “Yüksek  mahkeme üyeleri, hâkimler, savcılar ve bu meslekten sayılanlar ile Subay ve Astsubaylar hariç olmak üzere; milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde aday ve aday adayı olan Devlet memurları ve diğer kamu görevlileri, adaylığı veya seçimi kaybetmeleri halinde, Yüksek Seçim Kurulunca seçim sonuçlarının ilanını takip eden bir ay içinde müracaat etmeleri kaydıyla eski görevlerine veya kazanılmış hak aylık derecelerindeki başka bir göreve dönebilirler.” (Haber Merkezi)