24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Erken Genel Seçimleri için geri sayım devam ederken, partilerinden milletvekili aday adayı olan isimler için de heyecanlı bekleyiş pazartesi günü sona erecek.

GERÇEK ALANYA’NIN ANKETİ

Gerçek Alanya Gazetesi’nin web sitesinde günlerden beri devam eden ve yoğun katılım olan anket sonuçları da belli oldu. Kimleri milletvekili adayı olarak görmek istersiniz sorusuna yanıt veren katılımcılar, her partiden iki adayın ismini işaretledi.

AK PARTİ ADAY ADAYLARI

En çok aday adayı çıkaran AK Parti’de Hüseyin Güney yüzde 34.78 oranında oy alırken, Hüsnü Akçalıoğlu ve Nurettin Uludağ, yüzde 10.87’lik oy oranıyla ikinciliği paylaştılar. Bu iki ismi Sena Nur Çelik takip etti.

CHP’NİN ADAY ADAYLARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) aday adayları arasındaki oylamada ise Şengül Yeşildal, diğer aday adaylarına fark attı. Ankete katılanların yüzde 83.2 oranında oyunu Yeşildal alırken, Gökhan Sipahioğlu Yüzde 10’luk oranla ikinci isim oldu.

İYİ PARTİ ADAY ADAYLARI

İYİ Parti aday adayları arasında ise sürpriz bir isim çıktı. Ankete katılanlardan Yüzde 48.21 oranında oy alan Nevzat Şen birinci olurken, Yüzde 14.29’luk oranla Levent Dim ikinci, yüzde 12.50’lik oranla Alper Arıkan üçüncü oldular.

Editör: TE Bilisim