Burak GÜL

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası 8’nci Meslek Komitesi (Seyahat Acenteleri Komitesi), olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 3 önemli gündem maddesi masaya yatırılırken ilk olarak uçak bileti ve tatil satan acentelerin fiyat sıkıntısı gündeme geldi. Ardından da özellikle transfer araçlarının kaçak satış yapması ve Enflasyonla Topyekun Mücadele hareketi konuşuldu. 

“BİZDEN UCUZ FİYAT VERİYORLAR”

Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan ALTSO 8’nci Meslek Komitesi Başkanı Kerim Yılmaz, “Özellikle uçak firmaları kampanyalı fiyat reklamları yapıyor. Ancak uçak bileti satan acentelerin satış fiyatının altında rakamlar veriyorlar. Vatandaş bize geliyor reklamı gösteriyor biz zor durumda kalıyoruz. Aynı şekilde bazı oteller de acentelerin satış fiyatının altında satış gerçekleştiriyor. Biz bununla ilgili dosyamızı hazırladık gerekli mercilere ileteceğiz.” Dedi. 

YILMAZ’DAN ÖNERİ

Acentenin fiyatlarının altında yapılan satışlarla ilgili önerisini de ortaya koyan Yılmaz, “Yetkililer, havayolu şirketleri ve otellerin acente ile yaptığı anlaşmanın altında satış yapmasını yasaklayabilir. Kendi yaptıkları satışı bizim satışlarımız ile eşdeğer gerçekleştirmeleri gerekir.” İfadelerini kullandı. 

“ŞİFRE İLE KAÇAK SATIŞ YAPILIYOR”

Yaşanan bir diğer sıkıntının ise acentelerin kaçak çalışan kişilere şifre vermesi olduğuna vurgu yapan Yılmaz, “Bazı acentelerimiz özellikle havaalanı transfer acentelerimiz satış şifrelerini market ve emlakçı gibi kişilere veriyor. Oradan kaçak tur satılıyor. Bununla ilgili elimizden gelen mücadeleyi gerçekleştireceğiz.” Diye konuştu. 

YOPYEKUN MÜCADELE

Toplantıda ALTSO 8’nci Meslek Komitesi olarak Enflasyonla Topyekûn Mücadele Kampanyası’na destek verdiklerini ifade eden Başkan Kerim Yılmaz, “Ülkemizin geçirdiği bu zorlu günlerde biz de elimizden geleni yapmaya hazırız. Yönetimdeki tüm arkadaşlarım destek kampanyasına imza attı ve indirimli satış gerçekleştirecek” dedi.