İbrahim İPBÜKER

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak yaparak seçimlere katılan İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez, seçimi kaybedince hedef değiştirdi.

GÖZÜ KOORDİNATÖRLÜKTE

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel karşısında hezimete uğrayarak seçime kaybeden Abdullah Sönmez, CHP Adayı Muhittin Böcek’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle gözünü Alanya koordinatörlüğüne dikti.

BAŞKA İSİMLER DE VAR

Abdullah Sönmez’in bu hedefine ulaşabilmesi için, kulis çalışmaları yaptığı öğrenilirken, Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya Hizmet Birimi’nin siyasi temsilcisi olarak başına gelmek isteyen başka isimler olduğu da öğrenildi. Bu isimler arasında eski Demirtaş Belediye Başkanı ve Alanya Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aras’ın olduğu da gelen bilgiler arasında.

HÜSEYİN GÜNEY YAPMIŞTI

2014 yılında çıkan Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçelerde birimler oluşturan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya Koordinatörlüğü görevini uzun süre eski Ak Parti Alanya ilçe Başkanı Hüseyin Güney yürütmüştü. Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan bir genelge ile koordinatörlük makamları iptal edildiği için, Hüseyin Güney de bu görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

FORMÜL NASIL OLACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan genelgede, koordinatörlük makamının iptal edilmesinin yanı sıra, ‘benzeri bir makam da oluşturulamaz’  ibaresi yer aldığı için, Antalya’nın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin böcek’in nasıl bir formül bulacağı ya da konuya nasıl bakacağı da merak konusu oldu. Bilindiği gibi, Muhittin Böcek, koordinatörlük makamlarına karşı olduğunu ve ilçelerin yerinden yönetilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Editör: TE Bilisim