Burak Gül

Uzun süredir ilçede Adem Murat Yücel’in rakibi olmasına kesin gözüyle bakılan Abdullah Sönmez’in İYİ Parti’nin Alanya Belediye Başkan Adayı olduğu resmen açıklandı. Malumun ilan edildiği açıklama toplantısı İYİ Parti İlçe Teşkilat Binası’nda saat 14:00’da gerçekleşti. Aday açıklama toplantısına çok sayıda partili ve basın mensubu da katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, “Bugün itibari ile beklediğimiz haberi genel merkezimizden aldık. Sayın Abdullah Sönmez İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı. Bu hepimizin beklediği bir haberdi yaklaşık 50 gündür. Saha çalışmalarımıza birlikte devam ediyorduk zaten gönlümüzde adayımız Sönmez’di. Bu günden itibaren resmen açıklandı çalışmalarımıza başlayacağız.” Dedi. 

GÜLEN BİR YÜZ GÜLEN BİR ŞEHİR 

Resmi açıklamanın ardından duygularını paylaşan İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez, “İYİ Parti ve CHP’nin destekleri ile adaylığımız açıklanmış durumda. Allah izin verirse bu şehirde hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan en güzel hizmeti vereceğiz. Gülen bir yüz gülen bir şehir yapacağız Allah’ın izni ile. Yücel Apaydın başkanıma da çok teşekkür ediyorum. 31 Mart akşamı hep birlikte gülen yüzleri göreceğiz.” Diye konuştu. 

MECLİS SİSTEMİ SORULDU

Toplantıda gazeteciler tarafından sorulan “Belediye meclisi nasıl oluşacak?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Yücel Apaydın, “Tahmin ediyorum fermuar sistemi uygulanacak. Fakat biz ortak akıl oluşturduk zaten. Prensiplerimiz ve görüşlerimiz ortak. Listeyi yaparken hangi partide olduğuna bakmadan tabanda karşılığı olan kişilerden yapacağız. Abdullah Sönmez Konaklı’yı Konaklı yaptı bunu herkes biliyor. Listede gerçekten tabanda karşılığı olan insanlar tarafından sevilen sayılan liyakatli insanlar olacak.” Şeklinde konuştu. 

“HERKES GÜNEŞE DÖNECEK YÜZÜ GÜLECEK”

Seçim sloganı sorusunu da cevaplayan İYİ Parti İlçe Başkanı Apaydın, “Herkes güneşe dönecek yüzü gülecek.” Dedi. Apaydın slogan ve çalışma detaylarının daha sonra belirleneceğini de ifade ederek “ Detaylar sonra belirlenecek. Karşılıklı adaylar desteklenecek. Detaylara daha sonra girilecek. Ortak çalışma alanı nasıl olacak. Slogan ve saha çalışmaları netleştikten sonra deklare edilecek.” İfadelerini kullandı. 

“BEL ALTI SİYASET OLMAYACAK”

Geçmiş dönemde birlikte çalıştıkları Adem Murat Yücel ile ilgili de açıklamalarda bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Apaydın, “Adem Murat Yücel bizim çalışma arkadaşımız geçmişten. Kimse kimseye bel altı vurmadan bir seçim süreci yaşanacak. Kötü anlamda siyaset yapmayacağız. O arkadaşlar da bizimle gelecekte bir araya gelebilir. 2 sene önce birbirini bir kaşık suda boğacak insanlar şimdi birlikte siyasette uzun kavgalar olmaz. Biz Adem Murat Yücel kötü demiyoruz, Abdullah Sönmez daha iyi yönetecek diyoruz. “ Dedi. 

“RAKİPLERİMİ ELEŞTİRMEDİM” 

Son olarak açıklamalarda bulunan İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez ise, “Geçmiş dönemde 10 yıl konaklıda başkanlık yaptım hiçbir rakibimi eleştirmedim. Biz bu şehirde İYİ Parti, CHP, AK Parti ve MHP fark etmez. Biz herkesin oyuna talibiz herkese hizmet edeceğiz. Hedefimiz bu şehirde başarıya ulaşmak.” Diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim