Burak Gül

2019 Mahalli İdareler Seçimleri büyük bir heyecan fırtınasının ardından sona erdi. Alanya’da Cumhur İttifakı Adayı Adem Murat Yücel ve Millet İttifakı Adayı Abdullah Sönmez kıyasıya bir yarışa girse de Adem Murat Yücel ezici bir üstünlükle seçimleri kazandı. Rakibine 35 bin oy fark atan Yücel, bir kez daha başkanlık koltuğuna oturdu. Peki siyasilerin sandıklarından hangi isimler çıktı? 

ADEM MURAT YÜCEL KENDİ SANDIĞINDA FARK ATTI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel oyunu Kestel’deki 2184 nolu sandıkta kullandı. Kestel mahallisinde rakibine büyük fark atan Yücel’in sandığından kendisine 150 oy çıkarken, rakibi Abdullah Sönmez ise 76 oyda kaldı.

SÖNMEZ KENDİ KALESİNDE BİLE KAYBETTİ

Millet İttifakı Adayı Abdullah Sönmez seçimlerden beklediğini bulamadı. Kendi mahallesi olan ve kalem dediği Konaklı’da bile yarışı Adem Murat Yücel önde götürdü. Abdullah Sönmez’in oy kullandığı Konaklı’daki  2225 nolu sandıktan da Adem Murat Yüce ismi çıktı. Sönmez kendi sandığından 115 oy alırken, Adem Murat Yücel 149 oy almayı başardı.

APAYDIN’IN SANDIĞINDA DA TABLO DEĞİŞMEDİ

Cikcilli Mahallesi’nde 2074 nolu sandıkta oyunu kullanan İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın’ın sandığında da sonuç değişmedi. Apaydın’ın oy kullandığı sandıktan partisinin adayı Addullah Sönmez’e 117 oy çıkarken, Adem Murat Yücel 163 oy almayı başardı.

SİYASİLERİN SANDIKLARINDAN KİM ÇIKTI?

Alanya’da oy kullanan bazı siyasi isimlerin sandıklarından ise şu sonuçlar çıktı:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:
Adem Murat Yücel: 164
Abdullah Sönmez:107

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu:
Adem Murat Yücel: 172
Abdullah Sönmez: 76

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ:
Adem Murat Yücel: 110
Abdullah Sönmez: 125

MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan:
Adem Murat Yücel: 149
Abdullah Sönmez: 88