SURİYE'nin Rakka kentini IŞİD'ten kurtarmak için Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) 3 gün önce 'Fırat'ın Gazzabı' adıyla başlattığı operasyon devam ederken, iki koldan Rakka'ya ilerleyen güçlerin 4 köy ile 7 mezrayı IŞİD'ten aldığı belirtildi. Suriye'de başkent olarak belirledikleri Rakka'yı bırakmak istemeyen IŞİD'liler ile çok şiddetli çatışmalar görülürken IŞİD'in zaman zaman intihar saldırıları ile DSG'yi durdurmaya çalıştığı belirtildi. Musul operasyonunda olduğu gibi Rakka operasyonunda da ABD askerleri modern silah ve teknik cihazlarla operasyonun ön saflarında yer aldı.
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteği ile ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu DSG'nin 3 gün önce başlattığı 'Fırat'ın Gazabı' operasyonu sürüyor. Operasyon kapsamında şimdiye kadar Wehid, Um Sefa, Abdullah, Lbed köyleri ile Qurtace, Waste, Heran, Cere, Ireqat, Kerzan ve Şeyh Salih mezraları IŞİD'ten alındı. Irak ve Suriye'deki Kürt internet sitelerinde yer alan haberlere göre, DSG'nin yaklaşık 30 bin kişi ile başlattığı operasyonda şimdiye kadar 15 kilometre ilerleme sağlandı. Rakka operasyonunun başlaması ile IŞİD'in Rakka'ya yönelik ilerleyişi durdurmak için yaptığı intihar saldırıları da artmaya başladığı belirtildi. El-Leqte Köyü'nde düzenlenen intihar saldırısında çok sayıda sivilin de öldüğü belirtildi.

ABD ASKERLERLERİ DE ÖN SAFLARDA ÇATIŞIYOR

Rakka Operasyonu yaptıkları DSG içerisinde, YPG, YPJ, Siqur El-Reqa Tugayı, El-Tehrir Tugayı, Şuheda El-Reqqa Tugayı, Hemam El-Türkmen Şehitleri Tugayı, Til Ebyed Devrimciler Tugayı ve Süryani Askeri Meclisin yer aldığı belirtilirken, ABD askerlerinin de operasyonun ön saflarında yer aldıkları belirtiliyor. Musul Operasyonu'nda olduğu gibi Rakka Operasyonu'nda da ABD askerlerinin modern silah ve teknik cihazlar ile operasyonun ön saflarında yer aldıkları ve daha çok hava saldırıları için koordinat belirledikleri belirtildi.