Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesiişbirliği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda 81 metrekarelik ebru etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “ Türkiye Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde onu saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

Zeliha Oner

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksek Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu koordinatörlüğünde, Atatürk'ün 81'inci ölüm yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda 81 metrekarelik ebru üzerine canlı performans gerçekleştirildi. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ve çok sayıda kişi katıldı. Ata’ya saygı kültür ve sanat etkinliğine katılan 150 öğrenci ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen akademisyenler, 81 ili temsil eden ay yıldız, Atatürk'ün portre ve silueti, Anıtkabir'le birlikte oluşturulan görsel ve ‘Ne mutlu Türküm diyene, Atam izindeyiz’ yazılı ebru çalışması gerçekleştirdi. 5 ton su ve 200 tüp ebru boyasının kullanıldığı çalışma izleyenleri hayran bıraktı. Ardından üniversite öğrencilerinin hazırladığı 'Atatürk' temalı defile de büyük ilgi çekti.

MİNNETLE ANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

10 Kasım Ata'ya Saygı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ebru çalışmasına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vatandaşlara seslendi. Böcek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81’inci yıl dönümünde saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum. Devrimlerine sahip çıkarak onun yolunda yürümeye devam edeceğiz. Onu her zaman minnetle anmaya devam edeceğiz.  Akdeniz Üniversitesi ile önemli ve anlamlı bir etkinlik yaptık. Ebru etkinliğimize katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik sonunda Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan Atatürk tablosu hediye edildi.