MAÇ SAAT 20.00'DE

Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray, bugün saat 20.00'de Türk Telekom Stadyumu'nda Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan 13 haftada sarı-kırmızılılar 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi ile topladığı 20 puanla 8. sırada bulunuyor. Alanyaspor ise 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 22 puanla 5. sırada yer alıyor.

ALANYA'DA BERABERE BİTMİŞTİ

Galatasaray ile Alanyaspor, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 6 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlardan sarı-kırmızılılar 5 kez galip ayrıldı. 1 müsabaka da berabere sona erdi. Aslan, bu karşılaşmalarda 20 gol atarken, turuncu-yeşilliler ise 6 kez gol sevinci yaşadı. Geçtiğimiz sezon Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan müsabakayı Galatasaray 6-0 kazanırken, Alanya'daki maç 1-1 sona ermişti.

5 OYUNCUSU YOK

Galatasaray'da Alanyaspor maçı öncesinde 2 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Younes Belhanda ile Adem Büyük, karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde 15. haftada sahasındaki MKE Ankaragücü karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak. Radamel Falcao, Florin Andone, Christian Luyindama, Ryan Babel ve Sofiane Feghouli'nin sakatlıkları bulunuyor. Sakatlıkları geçen Şener Özbayraklı ve Mario Lemina'nın ise kadroda yer alması bekleniyor.

DÜDÜK HALİL UMUT MELER'DE

Galatasaray - Alanyaspor karşılaşmasını FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Caner Ak görev alacak. Karşılaşmanın VAR hakemleri ise Cüneyt Çakır ve Bahattin Duran. Halil Umut Meler, Galatasaray'ın daha önce 12 karşılaşmasında görev alırken, sarı-kırmızılılar bu süreçte 9 galibiyet, 3 beraberlik elde etti.

FUTBOLU GÜZELLEŞTİRMEK LAZIM

Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Galatasaray maçında adaletli bir yönetim beklediğini ifade etti. Bir iki maçta yaşadıkları sıkıntıları bu karşılaşmada yaşamak istemediklerini dile getiren Bulut, şunları kaydetti: "Futbolu güzelleştirmek lazım. Tek taraflı düdük çalındığı zaman bir taraf doğal olarak sıkıntısını dile getiriyor. Getiren de çok oldu zaten. İnşallah maçlarımız bundan sonra güzel bir şekilde geçer. Hem taraftarlar açısından da bu daha güzel olacaktır. Kulüpler açısından da doğru olacaktır. Herkes haftalardır bundan yakınıyor. Bütün kulüpler, Galatasaray Kulübü olsun, biz olalım, başka kulüpler olsun. Demek ki her kulübün bu doğrultuda sıkıntıları var. Bunları hakemlerimiz de göz önünde bulundurarak, tahmin ediyorum hataları minimuma indirip güzel bir yönetim sergiler."

Editör: TE Bilisim