Alanya Kent Konseyi tarafından bu yıl 6’ncısı organize edilen etkinlikler kapsamında ilk olarak ,her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Çatalca Alaiye Şehitleri için dünyaca ünlü hatip ve  müezzinler tarafından Mevlid okutularak dualar edildi.

Alanya heyeti ilk olarak Türkiye’nin birinci,  Dünyanın ise en büyük 2ikinci kanyonu olan Uşak Ulubey Kanyonu’nu ziyaret  etti. Heyet, Uşak’ın ardından Manisa Soma’ya hareket etti. 13 Mayıs 2014 yılında şehit olan 301 maden işçisinin kabirlerini ziyaret ederek, Soma şehitlerine dualar okundu. Daha sonra ise Ayvalık ve Cunda Adasına gitmek üzere yola çıkıldı. Akşam saatlerinde Ayvalık'a varan heyet, Cunda Adasını gezdi. 

Programla ilgili açıklama yapan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, “Çatalca’daki şehitler anıtında her yıl gerçekleştirilen törene Alanya Kent Konseyi ilk olarak 2012’de 100. yıl anısına katıldık. Daha sonra geleneksel hale gelen ve her yıl organize edilen anma etkinlikleri için, Alanyalı şehitlerin torunları olarak yüksek maneviyat ve yoğun ilgi katılım sağlanıyor’ İfadelerini kullandı. (Haber Servisi)