29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İlçe Kaymakamı Mustafa Harputlu ve protokol üyelerinin halkın bayramını kutlamaları ile başladı. Ardından kutlamalar için İskele Şelale Meydanı’na geçildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Alanya Belediyesi tören alanındaki “ikram Çeşmesi”nden törene katılanlara limonata ikram etti, “çözüm masası” aracından da çocuklara balon hediye edildi. Törene katılan çocuklar Alanya Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinin açtığı stantlarda dart ve ok attı. Ayrıca halat çekme ve matrak oyunları oynadı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Mustafa Harputlu yaptı.  Harputlu, “"Bugün sadece burada değil ülkemizin her yerinde Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamak için ve Cumhuriyetimizi kuranlara şükran duygularımızı bir kez daha ifade etmek için toplandık. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet bizlerin, ulusal bir devletin, onurlu, özgür düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Cumhuriyet binlerce yıllık bir tecrübenin üzerine kurulmuştur. Cumhuriyet hepimizi bir araya getiren, tarihimizin en önemli kararlarından birisidir.” Dedi.

“CUMHURİYET'İ BİZ KURDUK ONU YAŞATACAK SİZLERSİNİZ”

Kaymakam Harputlu, konuşmasında öğretmenlere ve gençlere de seslenerek, “Kıymetli öğretmenler, cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak gençler sizlerin ellerinde büyümektedir. Sizler İlim, irfan ve ahlak sahibi, inançlarına, tarihine, kültürüne sahip çıkan bir gençlik yetiştirmelisiniz. Sevgili gençler, büyük Atatürk, ‘Cumhuriyet'i biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz’ diyerek, bu görevi size emanet etmiştir. Bu emaneti korumak görevini yerine getirmek için sizlerin bilgili ve güçlü olma zorunluluğunuz vardır. Size inanıyoruz, size olan inancımız tamdır. Ülkemizi bulunduğumuz yerden daha ileriye siz götüreceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum” dedi.

İlk, orta ve lise öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından halk oyunları ve ritim gösterisi yapıldı. Fevzi Alaattinoğlu Anadolu Lisesi müzik grubunun parçalar seslendirdiği tören Mahmutlar Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde tören geçidi ile son buldu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Deneği Türk Müziği Topluluğu üyeleri de törene siyah önlükleriyle katıldılar. 3 bayramdır bu şekilde giyindiklerini söyleyen dernek üyesi Şehriban Kasapoğlu, “3 bayramdır bu şekilde giyinip geliyoruz, Atatürk çocuklarıyız, eskileri unutmamak için bu şekilde giyiniyoruz. Biz buyduk, o zaman neysek şimdide oyuz demek için böyle giyiniyoruz” dedi.