AK Parti Genel Merkez Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde yeniden başlatılan 17. Dönem Siyaset Akademisi’nin Antalya’daki final dersine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, deneyimlerini paylaştı. Toplantıya Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti İlçe Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Siyaset Akademisi kapsamında bugüne kadar birçok ilde konferanslar verdiğini anlatan Türel, bu buluşmalardan büyük keyif aldığını söyledi.

15 TEMMUZ BİR MİLATTIR

Türkiye’de siyaseti konuşurken 15 Temmuz darbe girişiminin bir milat olarak kabul edilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Menderes Türel, “15 Temmuz’da dünya teşkilat nedir öğrendi. Dünya milli irade nedir öğrendi. Çünkü 247 şehidimiz bizim batan güneşlerimiz değildi. Onlar bu ülkenin yolunu aydınlatan, ışık saçan güneşlerimizdi. Biz milletimiz ile 15 Temmuz’da siyaset defterini yeniden yazdık. Siyaset; teori, fikir ve inanç üzerine kurulur. Güçlü lider, 15 Temmuz’da liderliğin ne olduğunu, halkımızı demokrasiye sahip çıkmak adına, sokaklara davet ederek ve kendisi de sokakta buna liderlik ederek, siyaseti çok farklı tanımladı” diye konuştu.

GÜÇLÜ LİDERLİK VURGUSU

Güçlü liderlerin siyasi partiler için önemli olduğunun altını çizen Türel, “Güçlü liderler koltuklara sahip çıkmak için etrafında güçlü insanları barındırmazlarsa, güçlü insanlarla yola devam etmezlerse, o zaman o liderliğin ömrü de çok uzun olmuyor. Kendine güvenen, liderlik vasıflarıyla, vizyonuyla ülkeyi çok iyi bir şekilde yönetip, etrafındaki güçlü insanları, o vizyonuyla yöneten güçlü liderler, her zaman Recep Tayyip Erdoğan gibi dünya lideri oluyorlar" dedi.

Türel, korkularla siyaset yapılmayacağını, önce kişinin kendisine güvenmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin darbelerle çok ağır bedeller ödediğini ve bir dönem milletin, toplum mühendisleri tarafından yönetilmeye çalışıldığını söyleyen Türel, şöyle konuştu: “Toplum mühendisleri ne zaman kolları sıvasa, demokrasiye ne zaman yön vermeye kalksalar, milletten çok büyük bir şekilde şamar yediler. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti özgürlüklerine, demokrasisine bağlı bir şekilde emin adımlarla yoluna devam ediyorsa bu milletin eseridir.”

YENİ TÜRKİYE’DE MİLLET DİREKSİYONUN BAŞINDA

Eski ve Yeni Türkiye kavramları üzerinde duran Başkan Türel, yeni Türkiye'nin milletin direksiyon başına geçtiği bir Türkiye olduğunu söyledi. Milletin direksiyon başına geçmesini istemeyenlerin, kurduğu tuzakların halen devam ettiğini ifade eden Başkan Menderes Türel, şunları aktardı : “Demokrasi vesayet ile yürüyemez. Demokrasinin üzerinde bulunan gölgeler mutlaka kaldırılmalıdır. Artık milletin direksiyon başına geçtiği bir demokrasiye geçildi. Yeni Türkiye, milletin direksiyon başına geçtiği Türkiye’dir. Milletin direksiyon başına geçmesini istemeyenlerin, kurduğu tuzaklar devam etmektedir. Artık seçimler, Türkiye’nin üzerine kurmaya çalışılan tuzaklar ile manipüle edilemez. Darbeler ile demokrasi yapmak isteyenler 15 Temmuz’da bu milletten en güzel dersi almışlardır. 15 Temmuz sıradan bir hadise değildir. Ben 15 Temmuz hadisesine bir darbe teşebbüsü demiyorum. 15 Temmuz bu ülkeye bir işgal girişimidir.”

İŞGAL GÜÇLERİ SINIRDA BEKLİYORDU

15 Temmuz’un siyasi iktidara karşı yapılmış bir girişim olmadığını, hedefinde bir illetin olduğunu belirten Başkan Türel “15 Temmuz’da görev almaya çalışan hain çete bu milletin tapusunu başkalarına vermeye çalıştı. İnsanların hayatına kast edilip 247 şehidimiz varken, Cumhurbaşkanımız öldürülmeye çalışılıyorken, buna tezgah diyenler var. Bunu diyenlere yazıklar olsun. Kendi milletine kurşun sıkanları insanlığın dışında, her türlü şekilde tarif edebiliriz. Onlar insan değil, insan kılığına girmiş şeytanlardı” diye konuştu. 15 Temmuz'daki amacın ülkeyi bölüp parçalamak ve dış güçlere teslim etmek olduğunu vurgulayan Başkan Türel, “Türkiye'de iktidar şu, bu olmuş önemli değildi, işgal güçleri sınırda bekliyordu. Dolayısıyla 15 Temmuz'da görev almaya çalışan hain çete, bu milletin tapusunu başkalarına vermeye çalıştı ama bu milleti, Recep Tayyip Erdoğan'ı, AK Parti'nin güçlü duruşunu hesap edemediler" ifadelerini kullandı.