Bu kez oldukça yoğun gelmesi beklenen kar yağışı öncelikle yüksek kesimlerde hakim olacak. Kar yağışından hemen önce ise Konya'da hava sıcaklıkları ani düşüş yaşayabilir. Yani bir gün öncesi gündüzünde hava oldukça güneşli ardından ise kar yağışı enteresan şekilde Konya semalarını ele geçirebilir.

05 Şubat 2019 Salı: Haftanın ikinci çalışma günü olan Salı gününde Konya'da sabahın ilk saatlerinde sis görülecek.

Günün ilerleyen saatlerinde sabah 08:00'dan itibaren güneş kendini gün boyu gösterecek. Hava sıcaklıkları 4 ila 14 derece arasında olacak.

06 Şubat 2018 Çarşamba: Haftanın üçüncü gününde Konya merkezde hafif yağmur geçişleri bekleniyor.

Çarşamba günü açık alanlarda rüzgar hızı ise 25-28 kilometre arasında olabilir. Meteoroloji İşleri ise özellikle kıyı kesimlerde fırtına uyarıları yaptı.

Çarşamba günü hava sıcaklıkları 3 ila 10 derece arasında seyredecek. Çarşamba gün ortasında Alacabel'e yoğun şekilde kar geçişlerinin yaşanması beklenirken sürücülerin dikkatli ve hazırlıklı olması gerekiyor.

07 Şubat 2019 Perşembe: Konya, Perşembe gününü de yağmur geçişleriyle karşılayacak. Gün ortasında Konya'nın batı ilçelerinin yüksek yerlerinde kar yağışı bekleniyor.

Akşehir, Sarayönü, Ilgın, Beyşehir, Seydişehir, Doğanhisar, Hüyük, Derebucak ilçelerinde kar sabah saatlerinden gün ortasının hemen sonuna kadar devam edecek.

Konya merkezde yağmur geçişleri ise gün ortasını bulacak ve gece saatlerine kadar yağmur etkisini gösterecek.

08 Şubat 2019 Cuma: Haftanın son çalışma gününde Konya'da yine Konya'nın bazı batı ilçelerinde kar yağışı görülecek. 

Meteoroloji'nin tahminlerine göre ise kar geçişleri zaman zaman Konya merkezde de görünecek ancak kısa süreli bir geçiş söz konusu.

Bu hava durumuna göre Konya'da Cuma günü hava sıcaklığı 10 dereceye kadar yükselecek.

09 Şubat 2019 Cumartesi: Haftanın 6'ncı gününde Konya'da açık bir hava hakim olmasına rağmen hava sıcaklıklarında zaman zaman düşüş bekleniyor.

Zaman zaman kapanması beklenen havanın güneşin etkisini kaybetmesiyle yer yer soğuması muhtemel gibi görünüyor.

Yüksek kesimlere bir miktar kar yağması da muhtemel olaylar arasında.

10 Şubat 2019 Pazar: Haftanın son gününde Konya merkez açık görünüyor ancak zaman zaman kapanacak havanın yüksek kesimlere yağan kar nedeniyle özellikle gece saatlerinde eksi derecelerde seyretmesi öngörülüyor.

Alacabel Pazar gecesi yine kendini kapatacak ve sürücülerin dikkatli ayrıca hazırlıklı olması isteniyor. Gün ortasından gece geç saatlere kadar Alacabel mevkiini kar yağışı bekliyor.

11 Şubat Pazartesi: Önümüzdeki hafta için tahminler ise oldukça sert görünüyor.

Bazı yabancı ajanslardan edinilen bilgilere göre Konya'yı önümüzdeki haftanın ilk günü açık bir hava bekliyor.

Kar yağışı ihtimalinin en uzak gibi durduğu haftanın ilk gününde Konya'da sıcak bir hava beklentisi var.

12 Şubat 2019 Salı: Haftayı 10 derecenin altında karşılayacak Konya'nın havasında yine bir değişiklik görünmüyor. 

Pazartesi gününün kopyasını yaşayacak Konya'yı kurak bir gün bekliyor olacak.

13 Şubat 2019 Çarşamba: Haftanın üçüncü çalışma gününde Konya'nın havasında bazı değişiklikler söz konusu olacak.

Rüzgarın yönünün bir türlü belli olmadığı Konya'da bulutlar da semayı kaplıyor görünüyor.

Yabancı ajansların tahminlerinde Konya'da Çarşamba günü hava hafif bulutlu olmasına rağmen hava sıcaklığı da 0 dereceye yakın bir görüntüde olacak.

14 Şubat 2019 Perşembe: Özellikle Konya şehir merkezini hatta genelini sisli bir hava bekliyor.

Perşembe günü Konya'da ve Türkiye genelinde nemli ve soğuk bir hava bekliyor olacak.

Rüzgar farklı yönlerden esecek. İç kesimlerde öğle saatlerine doğru havanın bir miktar ısınması hatta güneşin kendini göstermesi tahminler arasında.

15 Şubat 2019 Cuma: Konya için beklenen kar yağışının ilk izlerinin göründüğü gün olarak tahminlerde yer alan Cuma günü batıdan hızla gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası kar yüklü bulutlarla Konya'ya merhaba diyecek.

Sabah saatlerinde kapalı bir havayla uyanacak Konyalılar'ı özellikle öğle saatlerinde güneşli ve bir o kadar da soğuk bir hava bekliyor.

Hafif rüzgar geçişleri ve nemli bir havanın hakim olacağı Cuma günü Konya'ya mesai bitimine yakın saatlerde ilk kar düşecek.

Hava sıcaklıklarının eksi 6'lara kadar düşmesi beklenirken kar yağışının aralıksız olarak ertesi güne kadar devam etmesi tahminler arasında yerini aldı.

16 Şubat 2019 Cumartesi: Haftanın son gününden itibaren etkili olacak kar yağışının Konya'nın öncelikle batı ve güney kesimlerini etkisi altına alması öte yandan Cuma gece saatlerinden itibaren ise Konya'nın tamamını etkisi altına alması tahminler arasında.

Konya'da görülecek kar yağışıyla birlikte Konya'nın havası bir anda değişecek ve Konya'da eksi değerlerde seyredecek hava sıcaklıkları eksi 10 derece sınırına kadar inecek.

Yüksek kesimlerin ise oldukça yoğun kar alması nedeniyle Alacabel, Seydişehir ve bazı köye yolları ulaşıma uzun süreli olarak kapatılabilir.